Over Yvette

Wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn website! Ik stel mijzelf graag even voor.

Ik ben Yvette Stout (33), moeder van Fiene (2018) en Noud (2019) en de vriendin van Jandaan. Wij wonen in De Meern, een dorpje naast Utrecht. Vanaf 2014 ben ik steeds meer gaan fotograferen. Ik volgende verschillende cursussen en workshops en heb ik 2016 de basisopleiding fotografie aan de Fotovakschool met goed resultaat gevolgd. Daarna heb ik de ‘stoute’ schoenen aangetrokken en heb mij ingeschreven bij de KvK en was mijn eigen bedrijf gestart! Heel tof!
Ik haal super veel plezier en voldoening uit het fotograferen van mensen. Met mijn werkwijze volgens de Moment Design-methode creëer ik mooie momenten en leg die vast. Ik fotografeer het liefst kinderen of gezinnen. Ook voor het fotograferen van kinderen met een beperking kun je bij mij terecht.

Van hobby naar beroep

Na tien jaar werken als begeleidster in de gehandicaptenzorg, heb ik van mijn hobby mijn beroep gemaakt. Een spannende stap, waar ik tot op de dag van vandaag nog erg gelukkig mee ben.
Door mijn werkervaring met kinderen met een verstandelijke en meervoudige beperking leg ik makkelijk contact met hen. Ik weet de kleine dingen waar ik op moet letten en zorg, net als bij de kinderen zonder een beperking, de tijd te nemen en de rust te bewaren. Ik kijk met een open en geïnteresseerde blik. In ieder mens schuilt iets moois. En ik weet uit ervaring van de ouders/verzorgers van oud-cliënten hoe waardevol het is om die mooie eigenschappen op een foto terug te zien komen.

De meeste kinderen (met of zonder beperking) ontspannen al gauw als ze bij mij in de buurt zijn. Ik verzin een leuk spelletje, bombardeer ze tot mijn speciale hulp van de dag of beloof ze een verrassing voor na de fotoshoot. Ik heb veel geduld en ben erg vrolijk. Eigenlijk zijn de shoots altijd gewoon een feestje!

Mijn missie

Ieder mens is mooi. Het geeft me veel voldoening om mensen zo vast te leggen dat zij zichzelf herkennen. Dat mensen zien hoe leuk ze echt zijn. Zonder poseren, nep-glimlachen en de ‘perfecte’ houding. Juist de echte momenten vastleggen zorgt voor zoveel herkenning. En niks is zo belangrijk om te kunnen en te mogen zijn wie je bent. Ik geniet ervan om momenten te creëren waarbij jullie connectie en liefde voor elkaar zichtbaar is. Ik zorg voor veel lol zodat jullie op een gegeven moment gewoon vergeten dat het om een fotoshoot gaat. En als je dan uiteindelijk de foto’s ontvangt na de shoot, blijkt dat alles gewoon is vastgelegd!

 

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.