Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt een fotoshoot?
– dat varieert van 30 minuten tot hoe lang jullie maar willen. Een uur is meestal genoeg om meerdere settings te kunnen fotograferen. Soms werkt het beter om te kiezen voor 90 minuten omdat jullie, of jullie kinderen, niet de druk van de tijd willen voelen en echt even in alle rust een mooi moment willen creëren. Vanuit rust kan er al zoveel moois ontstaan.
Hebben jullie kinderen een hele korte aandachtsspanne, kan er ook voor 30 minuten gekozen worden. Dat is allemaal aan jullie!
Kijk bij tarieven wat de kosten zijn voor de verschillende tijden. Daarnaast kunnen jullie ook het aantal foto’s kiezen. Zo wordt het helemaal afgestemd op jullie wensen.

Welke kleding moeten we aan voor de fotoshoot?
– ten eerste, kleding waar jij je lekker in voelt! Loop je altijd in een broek, dan hoef je bijvoorbeeld niet speciaal voor de fotoshoot een jurk aan te trekken. Ik wil jullie vastleggen zoals jullie zijn. Verder is het verstandig op de kleuren een beetje op elkaar af te stemmen. Draagt iedereen zachte kleuren en een persoon iets fellers, dan zal de aandacht automatisch naar deze persoon getrokken worden. Denk daar over na. Kijk ook naar de locatie waar we de foto’s gaan maken. Helemaal in het groen als we in een bos foto’s maken kan, maar wordt heel erg groen en jullie vallen minder op.

Uit welke locaties kunnen we kiezen?
– Dat gaat in overleg. Wat mij betreft kan het overal! Bij jullie thuis, in een bos waar jullie graag komen, een grasveld of het strand. Bedenk waar jullie je fijn voelen. Stel dat jullie een van de foto’s willen laten afdrukken als wanddecoratie, dan is het ook verstandig om aan de kleuren te denken. Willen jullie geen groen in huis, laten we dan geen foto’s in het bos maken bijvoorbeeld.

Wat als het slecht weer is op de dag van de fotoshoot?
– We kunnen in overleg altijd de fotoshoot verplaatsen. Dat kan niet zomaar, maar erg slecht weer is zeker een goede reden! We kijken dan samen naar een andere datum. De overeenkomst blijft gewoon gelden. Stuur mij dan even een berichtje via contact of geef mij een belletje!

Wat is Day in the life fotografie?
– Een vraag die steeds vaker wordt gesteld. En terecht! Bij Day in the life fotografie kom ik bij jullie thuis en leg ik in de door jullie gekozen aantal uren vast wat er gebeurd. Hoe bijzonder is het om de voor jullie zo normale momenten vast te leggen. Het ontbijten als gezin, boodschappen doen, spelen binnen of buiten. Noem maar op. Je denkt er vaak zelf niet aan om dit vast te leggen, en als je het al doet dat staat er altijd een persoon niet op. Dat is toch jammer! Hoe mooi is het om deze momenten voor altijd vast te hebben gelegd. Ik doe het graag voor jullie! De tijd en locatie is aan jullie. Ik kan er zijn vanaf het opstaan of tot aan het het naar bed gaan.

Fotografeer je ook bruiloften?
– Ik focus mij voor nu volledig op kinderen en gezinsfotografie. Wellicht dat ik in de toekomst ook bruiloften -op een journalistieke manier- ga fotograferen. Neem daarvoor gerust contact met mij op!

Mag onze hond ook op de foto?
– dat mag zeker! Bedenk wel af of de hond niet voor teveel afleiding zorgt Het zou ten slotte jammer zijn als jullie straks alleen maar met de hond bezig zijn in plaats van met elkaar.

 

Tijd voor pannenkoeken! -Day in the life fotografie

 

 

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.